Традиционалните македонски рецепти се познати по тоа што ги користат пиперките како главна состојка во својот состав. За овие производите ги селектиравме најдобрите сорти на пиперки кои изобилуваат со богатство на бои, ароми, вкусови. По постигнување на оптималната зрелост пиперките се маринираат во мешавина од киселина и зачини со што се добиваат највкусните рецепти со пиперки што некогаш сте ги вкусиле. За љубителите на луто и зачинето ви ги претставуваме фефероните и везените пиперки кои имаат уникатен пикантен вкус.

Печена црвена пиперка

Нето:
2350 g.; 1650 g.; 550 g.
Тип на пакување:
T-2500; T- 1700; T-580
Состав:
Печена црвенa пиперка, лук, магдонос, сол, оцет, лимонска киселина, вода

Потпечена бонбонка

Нето:
530 g.
Тип на пакување:
T- 580;
Состав:
Потпечена бонбонка, сол, лук, магдонос, киселина, сончогледово масло